خواص میوه ها
هلو
میوه هلو از ایران باستان به دنیا معرفی شده است.میوه هلو دارای کاروتنوئیدهای متفاوتی است که مسئول رنگ زیبای این میوه هستند و هر صد گرم آن حاوی I.U 1000 ویتامین A است. به دلیل دارا بودن شکر و آب و فنل، هلو ملین است. خاصیت آلکالوزی آن سبب هضم غذا میشود و جریان خون را تنظیم میکند. از برگهای این درخت به عنوان چای برای تصفیه خون و سالم سازی کلیه استفاده میشود. هسته هلو کلسیم بسیار بالایی دارد که در گذشته در شکستگی استخوان استفاده میشده است. این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و A به عنوان آنتی اکسیدان خاصیت ضد سرطانی دارد. در تحقیقات ثابت شده است این میوه از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری میکند. هلو دارای مواد معدنی از جمله پتاسیم فسفر و ویتامینهای B2 و B1 نیز هست و هر عدد میوه متوسط آن حدود 70 کالری و 80% آب دارد. 2
زردآلو
چین خاستگاه این میوه به شمار میرود. هر عدد میوه متوسط آن حدود 35 کالری دارد. به دلیل دارا بودن آهن و کبالت در درمان کم خونی مفید است. این میوه به عنوان دسر به نوزادانی که تازه شروع به غذا خوردن کردهاند توصیه میشود. میوه خشک آن شش برابر میوه تازه دارای قند است که به افراد دیابتیک توصیه نمیشود. زردآلو منبع غنی بتاکاروتن است که به رفع عفونتها و مشکلات پوستی کمک میکند. به دلیل فیبر و خاصیت آلکالوزی (قلیایی) آن حرکات روده را تشدید میکند. ویتامین A در این میوه دید افراد را تقویت میکند. زردآلو منبع نسبتاً خوب ویتامین C است، در هر عدد آن mg 5/3 ویتامین C وجود دارد و حاوی اسید آمینه تریپتوفان است که سبب رفع استرس و آرامش در بدن میشود. 2
موز
کشف موز به 4000 سال پیش در هند برمیگردد. موز رسیده 76% آب،20% قند و 12% نشاسته دارد و دارای چربی بسیار کمی است. موز پتاسیم بسیار بالایی دارد که در جلوگیری از فشار خون مفید است همچنین وجود انواع فیبرها، منگنز، ویتامین C و ویتامین B6 در این میوه اثبات شده است. این میوه منبع غنی فروکتوالیگو ساکارید است که به عنوان پروبیوتیک عمل میکند و باعث سلامت روده میشود. این میوه به دلیل برخورداری از پتاسیم بالا و کمک به ساخت بافت عضلانی برای ورزشکاران مفید است و توصیه میشود. موز در درمان اسهال نیز موثر است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی، به عنوان میوه ضد سرطان شناخته شده است. هر عدد میوه متوسط 110 کالری دارد.2
سیب
زادگاه سیب شرق اروپا و جنوب غربی آسیا بوده است و حدود 7 هزار نوع گوناگون دارد و منبع فیبرهای غذایی، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین B6 و ویتامین K به شمار میرود. آنتی اکسیدانهای موجود در سیب در تندرستی بسیار موثر است. هر میوه متوسط حاوی 70 کالری است. فیبر نامحلول در سیب با اتصال به کلسترول، چربی خون را کاهش میدهد و فیبر محلول آن که پکتین است با اتصال به اسیدهای صفراوی به دفع چربی کمک میکند. پکتین سموم را از مدفوع دفع میکند و سبب رفع یبوست نیز میشود. فلاوونوئید که ستیف خاصیت ضد سرطانی دارد و قدرت سیستم دفاعی بدن را افزایش میدهد. قند فروکتوز موجود در سیب به همراه پکتین در لوله گوارش حالت ژل به خود میگیرد و به حفظ ثبات سطح قند خون کمک میکند، در نتیجه برای افراد دیابتیک مفید است.
اسید مالیک و اسید تارتاریک در سیب از رشد باکتریهای بیماریزا در دستگاه گوارش جلوگیری میکنند. فلاوونوئیدها و فنلهای موجود در سیب باعث بهبود عملکرد ریه و کاهش خطر آسم میشوند. بیشتر فیبر و کرسیتین در پوست سیب است و خوردن سیب با پوست بسیار مفیدتر است.2
لیموترش
لیموترش حاوی ویتامین C، ویتامین A و ویتامینهای گروه B است و در رفع کم خونی موثر شناخته میشود. به دلیل ترش بودن و ویتامین C بالای آن در رفع حالت تهوع مفید است و ورم مفاصل، سرگیجه، سرماخوردگی و کم آبی در بدن را از بین میبرد. این میوه خاصیت آرامبخش دارد و برای سیستم مغز و اعصاب بسیار مفید است.2
زالزالک
زالزالک دارای ویتامین C بسیار بالایی است. این میوه کوچک عمل رودهها را تنظیم میکند و در گذشته به عنوان تب بر و ضد تشنج استفاده میشده است و برای بند آمدن اسهال خونی کاربرد دارد. برای رفع اختلالات فشار خون روزانه 40 گرم را در یک لیتر آب جوش به صورت دم کرده مصرف کنید. اگر هسته آن را بکوبید برای برطرف شدن اسهال بسیار مفید است.2
آواکادو
این میوه بومی کشورهای آمریکای جنوبی و مکزیک است. آواکادو منبع چربیهای غیر اشباع تک واحدی محسوب میشود در نتیجه برای افراد گیاه خوار بسیار مفید است. 75% این میوه از چربی تشکیل شده است و کالری بالایی دارد. این میوه حاوی 40 کالری است. پتاسیم این میوه بسیار بالا و 60% بیشتر از موز است و ویتامین E، B و K به وفور در آن یافت میشود. آواکادو فیبر زیادی نیز دارد که شامل 75% فیبر نامحلول و 25% فیبر محلول است و خاصیت ملینی دارد. در صورت کال بودن میوه، آن را همراه موز خارج یخچال نگهداری کنید تا برسد. آواکادو به دلیل داشتن ویتامین E به عنوان ماسک صورت برای پوستهای خشک استفاده میشود و نرمی پوست را به دنبال دارد. همچنین با دارا بودن لوتین سبب بهبودی دید میشود. آهن و مس موجود در آواکادو در ساخت گلبولهای قرمز نقش دارند و از کم خونی جلوگیری میکنند. در آواکادو هیچ نشاستهای وجود ندارد و حاوی مقدار بسیار کمی قند است
توت فرنگی
توت فرنگی حدود 6000 نوع دارد و به دلیل برخورداری از ویتامین C و A ضد سرطان است. آتتوسیانین موجود در این میوه باعث رنگ قرمز آن شده است که سبب جلوگیری از تجمع چربیها در عروق و حملههای قلبی میشود. فنولها نیز خاصیت ضد التهابی در این میوه ایجاد کردهاند. این میوه مانند آسپیرین طبیعی عمل میکند و در جلوگیری از آسم و آرتروز موثر است. توت فرنگی خاصیت کلاژن سازی دارد و از فرسوده شدن مفاصل جلوگیری میکند. این میوه گرانبها برای بهبود دید و جلوگیری از پیر چشمی مصرف میشود و منبع غنی منگنز، فولات، ویتامین B6، ویتامین K، منیزیم، امگا 3، پتاسیم و ید است. توت فرنگی سبب خونسازی در بدن میشود و از کم خونی جلوگیری میکند. این میوه در جابهجا کردن پلاکهای زرد از روی دندانها و سفیدی آنها موثر است. توت فرنگی اسید اوریک را دفع میکند و نقرس را بهبود میبخشد و به دلیل پتاسیم و منیزیم بالای موجود در آن فشار خون را نیز تنظیم میکند. هر عدد میوه متوسط حاوی 8 کالری است.4
انار
این میوه از جنوب غربی آسیا آمده است، ویتامین بالایی دارد و 40% ویتامین C روزانه را تأمین میکند.متلها در انار خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند. در تحقیقات این میوه ضد پروستات در آقایان معرفی شده است. دانههای این میوه اگر درست جویده شوند به دلیل فیبر بالا حرکات روده را افزایش میدهند ولی اگر به درستی جویده نشوند یبوست ایجاد میکنند. این میوه کلاژن سازی را تسریع و از فرسوده شدن مفاصل جلوگیری میکند. آب انار نیز بسیار مفید است؛ خون را تصفیه و از تجمع چربیها در عروق و همچنین بیماریهای قلبی جلوگیری میکند، فشار خون را کاهش میدهد و کلیه را تصفیه میکند. بعضی از محققان نیز معتقدند انار در پیشگیری از بیماری آلزایمر مؤثر است. انار منبع غنی اسید فولیک، ویتامین A و ویتامین E است که کم خونی افراد را بهبود میبخشد. یک عدد میوه متوسط 80% - 70% کالری انرژی دارد.4
پرتقال
پرتقال از معروفترین و پرطرفدارترین میوههای دنیاست و بزرگترین منبع ویتامین C به شمار میرود. هر عدد آن حدود 60 میلی گرم ویتامین C دارد که نیاز روزانه فرد به ویتامین را تأمین میکند این میوه منبع غنی اسید فولیک است که برای رشد سلولهای مغزی و همچنین زنان باردار و افراد کم خون بسیار موثر شناخته میشود. منیزیم و پتاسیم پرتقال در تنظیم فشارخون و سلامت عروق بدن نقش به سزایی ایفا میکنند. کاروتنویید پرتقال مسئول رنگ نارنجی آن است و به دلیل مبارزه با رادیکالهای آزاد، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و ضد سرطان است. پرتقال برای افرادی که دچار روده تنبل و یبوست هستند بسیار مفید است. ویتامین C بالای این میوه به کلاژن سازی در بدن کمک میکند و برای افراد دارای آرتروز موثر است آب پرتقال نیز ویتامین C بالایی دارد ولی میوه کامل به دلیل دارا بودن فیبر مفیدتر است. هر عدد متوسط این میوه حاوی 60 کالری و یک لیوان آب آن بین 150 – 130 کالری انرژی دارد.1
خیار
خیار از هند آمده است. این میوه حاوی هیچ قند و نشاستهای نیست اما خاصیت سم زدایی دارد و روده و کلیه را تصفیه میکند. خیار همچنین در درمان کم آبی موثر است. هر صد گرم آن حدود 10 کالری دارد و برای شفافیت پوستی و رفع سیاهی زیر چشم بسیار موثر است. آب خیار ضد آسم، نقرس و آرتروز است این میوه اسید اوریک را دفع میکند و التهاب مفاصل را کاهش میدهد.3
گوجه فرنگی
این میوه از آمریکای جنوبی و اسپانیا به دنیا معرفی شده است. به دلیل خاصیت آلکالوزی سموم بدن به خصوص اسید اوریک را دفع میکند، همچنین به عنوان تمیز کننده کبد شناخته شده است. این میوه لیکوپن بسیار بالایی دارد که از سرطان پروستات جلوگیری میکند و همچنین کلسترول بد و ریسک بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. این میوه 15% نیاز روزانه ویتامین A ، 8% پتاسیم و 10ـ 7 % آهن بدن را تأمین میکند. این میوه دارای کوماریک اسید است که نیتروزآمین را در بدن کاهش میدهد و از سرطان ریه جلوگیری میکند. هر عدد گوجه فرنگی حدود 8 کالری انرژی دارد. گوجه فرنگی ویتامین C بالایی دارد و برای شفافیت پوست بسیار مفید است. همچنین روزانه یک عدد برای سلامت پروستات به آقایان میانسال توصیه میشود.4
هندوانه
این میوه تابستانی در هر 30 گرم 60 کالری انرژی دارد. هندوانه منبع غنی ویتامین C و A است. از مهمترین کاروتنوئیدهای هندوانه لیکوپن است که با سموم بدن مبارزه و خون را تصفیه میکند. از دیگر خواص آن اکسیده کردن کلسترول بد (LDL) را میتوان نام برد و در نتیجه از تنگ شدن عروق و بیماریهای قلبی جلوگیری به عمل میآورد.
لیکوپن دلیل رنگ قرمز هندوانه است که خطر ابتلا به سرطان پروستات را نیز کاهش میدهد. این میوه دارای سدیم و پتاسیم بالایی است در نتیجه هنگام از دست دادن این الکترولیتها
(آب و املاح بدن) از عرق بدن، استفاده از این میوه بسیار موثر و دلپذیرتر خواهد بود.
هندوانه ویتامین B1 و منیزیم نیز دارد. به طور کلی در تحقیقات این میوه به عنوان ضد آسم و سرطان کولون نیز معرفی شده است. 30 گرم از این میوه 24% ویتامین C و 11% ویتامین A روزانه را تأمین میکند و در تحقیقات ثابت شده است که پیر چشمی را به تعویق میاندازد و در بهبود دید در بزرگسالان موثر است. این میوه اسید آمینه آرژنتین دارد که باعث تبدیل اوره به ادرار و دفع سموم از بدن میشود.
در هر 100 گرم از این میوه 90% آب وجود دارد که در گرمازدگی و کم آبی بسیار موثر است. هسته هندوانه منبع غنی اسید آمینههای ضروری و غیر ضروری به شمار میرود و دارای 35% پروتئین 50% چربی و 50% فیبر است. همچنین هسته این میوه مقادیری کلسیم، پتاسیم فسفر و روی دارد.4
انگور
میوه انگور انواع فراوانی دارد. این میوه منبع غنی فلاوونوئید محسوب میشود و هرچه انگور پررنگتر باشد دارای فلاوونوئید بیشتری است. کورستین مهمترین این فلاوونوئیدها به شمار میرود. این ماده سبب باز شدن عروق خونی میشود و کلسترول را کاهش میدهد و از اکسیده شدن کلسترول جلوگیری میکند، همچنین با کنترل کردن هورمون آنژیوتانسین II فشارخون را میکاهد. در تحقیقات اخیر ثابت شده است انگور و آب انگور در کاهش تریگلیسیرید نیز مؤثر هستند.
یکی از انواع فلاوونوئیدها، رسوراترول (Resveratrol) است که در تحقیقات ضد سرطان پروستات، سینه و کبد شناخته میشود، همچنین انگور قرمز خاصیت ضدالتهابی دارد و از امراض ریوی جلوگیری میکند. پوست و هسته انگور برای پوست و مو بسیار مفید هستند و محققان فلاوونوئیدهای موجود در انگور را ضدآلزایمر تشخیص دادهاند.
آب انگور برای نقرس، رماتیسم و یبوست و خود انگور برای تقویت کلیه بسیار مفید است و به تصفیه اسید اوریک از بدن و به طور کلی خون کمک میکند. کشمش و آب انگور در امراض تناسلی مفید شناخته میشوند. در هر صد گرم انگور 4 میلیگرم ویتامین C و IU80 ویتامین A وجود دارد. این میوه دارای منگنز و فسفر فراوانی است که سبب آرامش اعصاب میشود و هر صد گرم آن 70 کالری انرژی دارد.
اخیراً از هسته انگور روغن تهیه میکنند و خاصیت آنتیاکسیدانی قوی آن بسیار مفید است.
زوج انرژیزا
در کشورهای غربی حداقل یک نفر از هر 5 نفر زن دچار کمبود آهن است و طبیعی است که دچار کمبود انرژی هم باشد اما مسئله مهم این است که بسیاری از زنان نمیدانند خوردن غذاهای غنی از آهن به تنهایی نمیتواند این مشکل را حل کند. دکتر هیتر مانیهری، متخصص تغذیه در دانشگاه پیتسبورگ در این مورد میگوید: «نوعی از آهن که در مواد غذایی گیاهی وجود دارد به گونهای است که جذب آن برای بدن سخت است و در واقع بدن نمیتواند به خوبی از آنها استفاده کند.» پس اگر اینطور باشد همه آهن موجود در نخود در بدن ما هدر میرود؟ نه، البته به شرطی که همراه آن فلفل قرمز مصرف کنید. دکتر مانیهری ادامه میدهد: «ویتامین C موجود در فلفل قرمز مثل یک کلید عمل میکند و آهن موجود در نخود را به شکلی در میآورد که قابل جذب از طریق بدن باشد.» ما یک پیشنهاد هم برای شما داریم، در خانهتان هوموس بپزید، آن هم با فلفل قرمز تازه زیاد، البته اگر هوموس دوست ندارید میتوانید سالاد نخودفرنگی به همراه فلفل قرمز درست و نوشجان کنید و از خوردن یک زوج انرژیزا لذت ببرید.
برای آنکه مثل عقاب ببینید
اسفناج سرشار از لوتئین و ویتامین A است که هر دوی اینها کاملا برای دید مناسب لازم هستند آووکادو هم منبع غنی از لوتئین و ویتامین A است اما مهمتر اینکه آووکادو سرشار از چربیهای سالمی است که بدن برای جذب لوتئین و ویتامین A و استفاده از آنها به این ویتامینها نیاز دارد. دکتر هوپ بارکوکاس، پروفسور تغذیه در مرکز تحقیقاتی کیس وسترن دانشگاه کلیولند در این مورد میگوید: «اگر اسفناج را خالی بخورید اکثر مواد غذایی مفید چشمی آن بدون جذب شدن از بدنتان دفع میشود.» اگر پیشنهاد غذا میخواهید سالاد اسفناج و آووکادو را به شما توصیه میکنیم که با روغن زیتون، فلفل، نمک و پودر سیر هم بسیار خوشمزه میشود و هم بسیار مقوی است، در صورتی که دوست داشته باشید میتوانید کاهو، خیار، گوجهفرنگی و آبلیمو را هم به این سالاد اضافه کنید.
برای آنکه درد دوران ماهانه نکشید
بسیاری از زنان و دختران جوان هر ماه چند روز را درگیر دردهای شدید دورههای ماهانه خود هستند اما برای خیلی از آنها یک بشقاب ساده میتواند تسکین و آرامش را به همراه بیاورد. در مطالعهای که توسط انجمن طب زنان انگلستان و دانشگاه یورک انجام گرفت مشخص شد زنانی که میزان زیادی کلسیم و ویتامین D را در رژیم غذایی خود دارند 30 تا 40درصد درد کمتری در این دوران تجربه میکنند. برای آنکه به این نتیجه مطلوب برسید، خیلی راحت میتوانید کلم بروکلی را با تخممرغ بخورید. کلم بروکلی تقریبا سادهترین نوع کلسیم برای جذب توسط بدن را در خود دارد و تخممرغ هم تقریبا یکی از بهترین منابع ویتامین D در طبیعت است. یک املت با کلم بروکلی یا یک سالاد کلم و تخممرغ میتواند نیاز شما را رفع کند.
برای جوانی شما
لیکولین، آنتیاکسیدان قوی است که در گوجهفرنگی وجود دارد و جلوی عوارض مضر آفتاب روی پوست را میگیرد، اما برای آنکه پوستی لطیفتر داشته باشید گوجهفرنگی را به تنهایی نخورید بلکه روغن زیتون حسابی روی آن بریزید و بعد نوشجان کنید. دکتر مگی میگوید: «چربیهای مفید موجود در روغن زیتون باعث جذب بیشتر لیکولین توسط بدن میشود. مطالعهای که توسط انجمن ملی تغذیه کانادا صورت گرفته نشان داده زنانی که روغن زیتون در رژیم غذایی آنها جای ثابتی دارد کمتر دچار چینوچروک میشوند و سن ظهور چینوچروک در صورت آنها بالاتر است. غذاهای ایتالیایی بسیاری هستند که گوجهفرنگی و روغن زیتون در آن جای دارند اما ما سالاد کاپاراسه را به شما پیشنهاد میکنیم که در آن گوجهفرنگی و فلفل به صورت بسیار آهسته در روغن زیتون پخته میشوند و سپس به آن تخممرغ به آن اضافه میشود.
ماست گوارشی
معده انسان خانه بیش از 400 نوع باکتری است که اکثر آنها برای بدن انسان مفید هستند اما برخی از آنها هم خیلی مفید نیستند. زمانی که میکروبهای مضر بیشتر از مفید میشوند در کار دستگاه گوارش شما اختلال پیش میآید و معده انسان دچار درد و نبود راحتی میشود. ماستها به خصوص ماستهای پروپیوتیک میتوانند بر میزان باکتریهای مفید معده اضافه کنند اما خب اینکه چند قاشق ماست پروبیوتیک نوشجان کنید کافی نیست، برای باکتریهای موجود در این ماستها هم باید خوراکی جور کنید، بهترین غذا برای آنها فیبرهای موجود در فلاکسید است. پس خیلی راحت به کاسه ماست پروبیوتیک خود یک قاشق فلاکسید اضافه کنید.
سیب را پوست نکنید
جوی 2 سر ترکیبهای فوقالعاده در خودش دارد که میتواند به بدن شما کمک کند. اولین آنها بتاگلوکان است که فیبری است که میزان کلسترول خون را کاهش میدهد و دومی هم آونترامید است که ترکیبی است از تبدیل LDL (یا چربی بد خون) به رادیکالهای آزاد که در بدن آسیبرسان هستند، جلوگیری میکند. اما اگر میخواهید قلبتان را با غذای مفیدتر بیمه کنید، سیب را هم به سفرهتان اضافه کنید اما یادتان باشد مواد مفید برای قلب در پوست سیب است پس پوست سیب را نکنید. سیب منبع غنی فلانوئیدها است که یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است که مانع از شکلگیری رادیکالهای آزاد در بدن میشود و میزان التهاب در بدن را هم کاهش میدهد.یک پیشنهاد ما درست کردن ماست سیب است، یعنی میتوانید قطعات سیب را به همراه جو، سیر و کشمش به ماست خودتان اضافه کرده و آن را به همراه غذایتان نوشجان کنید.
عادت مفید ما ایرانیها
چای سبز منبع فوقالعادهای از کاته چینهاست که ترکیبات قوی ضدسرطان هستند. این ترکیبات فوقالعاده که سلولهای سرطانی را نابود میکنند یک نقطه ضعف دارند و آن هم این است که نمیتوانند از سد معده عبور کنند. در واقع فقط 20درصد از کاتهچینهای چای سبز از معده عبور میکند و جذب بدن میشود اما تحقیقات دانشمندان دانشگاه یوتا نشان داده است با اضافه کردن آب یک لیموترش تازه یا یک قاشق چایخوری آبلیمو به یک لیوان چای سبز میتوانید میزان بیشتری از کاتهچینها را جذب کنید، اما یک نکته جالب هم اینکه اگر اندکی شکر به چای سبز اضافه کنید میزان کاتهچین که جذب میکنید 3برابر میشود.
کمی تغییر در خوراکی محبوب
از قدیم، بسیاری از مردم عادت داشتند مرغ سرخکرده یا آبپز را با سیبزمینی سرخ کرده نوشجان کنند اما ما یک پیشنهاد بهتر داریم؛ خوراک مرغ آبپز با سیبزمینی آبپز شیرین.سیبزمینیهای شیرین بهترین منبع طبیعی ویتامین A است که به بدن در مبارزه با عفونتها کمک میکند اما خب؛ خوردن ویتامین A بدون داشتن مقدار کافی روی در بدن یعنی یک اشتباه. دکتر بارکوکاس در این زمینه میگوید: «روی به مقدار زیاد در گوشت مرغ و تا حدودی در گوشت گاو و بوقلمون وجود دارد، روی برای متابولیسم و حمل ویتامین A در بدن لازم است. اگر فقط سیبزمینی شیرین بخورید مقداری ویتامین A وارد بدن میکنید که بدن نمیتواند از آن استفاده کند و در نتیجه این مقدار ویتامین A هدر میرود، برای همین هر وقت خواستید خوراک مرغ بخورید سیبزمینی شیرین را هم همراه آن مصرف کنید»، البته میتوانید سوپ سیبزمینی هم با گوشت سینه مرغ و سیبزمینی شیرین و سبزی تهیه کنید.
چای سبز مناسب برای تناسب اندام
چای سبز به چهار روش شگفتانگیز باعث کاهش وزن میشود که در اینجا به آنها میپردازیم.
اگر در فرهنگهای آسیای باستان روی مصرف چای سبز تاکید فراوان میشد به خاطر خواص مفید و متعددی است که این نوشیدنی دارا است.
طی جدیدترین نتایج حاصلهی محققان، چای سبز جدا از کمک به بیماران مبتلا به سرطان، آرتروز و برخی دیگر از بیماریها، اضافه وزن را از بین برده و باعث تناسب اندام میشود.
تاثیر مثبت چای سبز وقتی بیشتر مشهود است که در کنار مصرف آن از یک رژیم غذایی متعادل و یک میزان فعالیت بدنی مناسب نیز بهره ببریم.
روش اول
این نوشیدنی قدیمی دارای خواصی است که باعث سوزاندن چربیهای اضافی در بدن خواهد شد. برای افرادی که دارای اضافه وزن بوده و از چاقی رنج میبرند نوشیدن چای سبز نتایج قابل توجهی به همراه خواهد داشت چرا که از انتقال قند در میکروارگانیسمهای چربی پیشگیری کرده و همزمان با کاهش سطح LDL، مقدار HDL را افزایش میدهد.
روش دوم
لازم است بدانیم متابولیسم بدن ما چگونه کار میکند. اگر دارای متابولیسم تنبلی باشیم به راحتی استعداد چاقی خواهیم داشت و اگر متابولیسم ما از سرعت بالایی برخوردار باشد تقریباً میتوانیم هر آن چه میخواهیم بخوریم بدون آن که وزنی به ما اضافه شود. چای سبز سرعت متابولیسم را افزایش داده و از این طریق باعث کاهش وزن در شما خواهد شد.
روش سوم
با افزایش سن، میزان قند در بدن افزایش مییابد. این عامل هیپرگلیسمی در بدن به سلولهای چربی تبدیل میشود.
خوشبختانه چای سبز به خاطر وجود آنتیاکسیدانهای فراوان در خود نه تنها به کند شدن روند پیری کمک خوبی میکند بلکه به خاطر وجود پلی فنولها به کاهش سطح قند خون نیز کمک موثری میکند.
روش چهارم
معمولاً در فراز و نشیبهای زندگی مواقعی به وجود میآید که بسیاری افراد را دچار استرس میکند و کم نیستند کسانی که در شرایط استرسزا به خوردن روی میآورند غافل از این که دچار اضافه وزن میشوند. در این شرایط با یک راه طبیعی یعنی نوشیدن چای سبز میتوانید با این مشکل مبارزه کرده و از استرس خود بکاهید
نقش شکلات تلخ در سلامت مثل ورزش کردن !
محققان دریافتهاند مقدار اندکی شکلات تلخ میتواند تاثیری مشابه ورزش بر سلامتی افراد داشته باشد.
آزمایشات اخیر در این زمینه بر روی میتوکندریها تمرکز داشته که وظیفه تولید انرژی را در عضلات برعهده دارند. وجود مادهای به نام اپیکاتچین در شکلات میتواند با بالا بردن میزان میتوکندری تحرک عضلات را بالا برده و از این حیث عملکردی مشابه فعالیتهای ورزشی داشته باشد.
دکتر موهک مالر از دانشگاه دیترویت که ریاست تیم تحقیق در این زمینه بر روی موشها را برعهده داشته میگوید:«میتوکندریها انرژی مورد استفاده در بدن را ایجاد میکنند. هر چقدر میزان آن بالا برود عملکرد عضلات بهتر خواهد بود.
حرکات ورزشی از جمله دوچرخهسواری و دویدن میتواند میزان میتوکندری را افزایش دهد اما تحقیقات ما نشان داده اپیکاتچین هم میتواند در عضلات قلب و سر عملکردی مشابه داشته باشد. در آزمایش برای 15 روز به موشها نوع خاصی از شکلات داده شد و در همین مدت برای گروه دیگری از موشها تمرینات ورزشی در نظر گرفته شد . در پایان دوره پانزده روزه هر دو گروه عملکرد بدنی مشابهی داشتند .»
این آزمایشات دانشمندان را امیدوار به رفع روند از میان رفتن عضلات با بالا رفتن سن کرده است .به عقیده دکتر مالر ترکیبی از حرکات ورزشی و شکلات درمانی میتواند برای افراد مسن بسیار مفید باشد و مانع از میان رفتن عضلاتشان شود.
او تاکید میکند هر چند تعمیم دادن نتایج آزمایشات اخیر به انسانها شاید به طور قطع درست نباشد اما به هر حال امیدهایی برای رسیدن به نتایج مشابه در آینده نزدیک برای افزایش میتوکندری در بدن انسان از این طریق وجود دارد .
این کلم سبز رنگ خوشمزه، ضد سرطان و سرشار از مواد مغذی مفید برای بدن است. توصیه میکنیم از این گیاه سبز سخاوتمند نهایت استفاده را ببرید.
بروکلی متعلق به خانوادهی کلمها است و قدرت ضد سرطانیاش نیز به همین دلیل است. باید بدانید که همهی خانوادهی brassicace ها همین خاصیت را دارا میباشند.
بروکلی از 90 درصد آب تشکیل شده و حاوی مواد مغذی فوقالعادهای است. یک عدد بروکلی کوچک به اندازهی یک فنجان جو، فیبر و به اندازهی دو عدد پرتقال، ویتامین C دارد. حتی میتوان از برگهای بروکلی نیز استفاده کرد چون خوردنیاند.
در بین گیاهان خوردنی، بروکلی مقام اول مبارزه با سرطان را به نام خود ثبت کرده است. باید بگوییم که بروکلی خاصیت ضد سرطانیاش را مدیون ترکیبات گوگردی مثل سولفورفان است و بوی آن نیز ناشی از همین ماده است. سولفورافان ژنهای ما را از خطر افزایش آنزیمهایی که به بروز سرطان منجر میشود، آگاه میسازد.
شما با افزایش مصرف بروکلی خطر ابتلا به سرطان سینه، ریه، معده و کولون را به نصف میرسانید.
در بین گیاهان خوردنی، بروکلی مقام اول مبارزه با سرطان را به نام خود ثبت
کرده است
همچنین پژوهشهای متعدد نشان داده است که سولفورافان میتواند با باکتریهایی که باعث زخم معده میشوند مقابله کند.
نکته جالب توجه این است که بروکلی منبع غیر لبنی کلسیم و پتاسیم بوده و برای استخوانها و فشار خون بسیار مفید است.
ویتامین C و بتاکاروتن موجود در بروکلی از بروز آب مروارید در چشمها پیشگیری به عمل میآورد. این آنتی اکسیدانها همچنین از سلولهای مغزی در برابر حملهی رادیکالهای آزادی که به حافظه آسیب میزند، حافظت میکند