میگون نگین قصران

meygoon negine ghasran

میگون نگین قصران

meygoon negine ghasran

انتخابات شوراها چالش ها و فرصت ها



با نواخته شدن زنگ اغاز ثبت نام انتخابات  شوراهای شهر و روستا هیجانی در بین   افراد جهت شرکت در این عرصه به وجود امده  و از هر گوشه و کنار خبری از شرکت افراد  مختلف و ثبت نام شنیده میشود که در جای خود بسیار مسرت بخش میباشد ، که همه دوست میدارند به نحوی خدمت نماییند .

لیکن این عرصه محلی برای ازمون و خطا نمی باشد و هر فرد می بایست برای خود شاخص هایی را در نظر گرفته و بداند ایا توان حضور  و خدمت به مردم را دارد یا خیر ،   بصورتی که در هنگام بروز چالش و هنگام تصمیم گیری حرفی برای گفتن و توانی برای انجام دارد یا ندارد .لذا در این مجال با نگاهی به کلان شهر تهران  ، چگونگی نامزدی افراد را در منطقه (خودمان) رودبار قصران مورد بررسی قرار میدهیم  و شاخص هایی هم برای نامزدهای انتخابات و هم برای مردم که انتخاب به دست انان انجام میشود معرفی مینماییم.


- سابقه اجرایی و مدیریتی : اولین شاخص  که برای نامزدی در انتخابات ، جهت داشتن 

شورای شهری توانمند ، انتخاب افرادی با سابقه اجرایی و مدیریتی می باشد ، هنگامی که به اعضاء شورای شهر تهران مینگریم افرادی مثل دکتر چمران یا دکتر کاشانی و ... با سابقه درخشان مدیریتی و اجرایی دیده میشوند ،  وقتی این موضوع قابل لمس میشود که شهردار تهران را

خود اعضاء  انتخاب می نمایند و خواسته های خود که همان خواسته های مردم می باشد را به او انتقال میدهند، این امر نقطه ضعف منطقه ما است ، تعدادی افراد انتخاب شده بدون داشتن حتی یک روز سابقه اجرایی ،وقتی بر کرسی شورای شهر تکیه میزنند در بسیاری از عرصه ها و چالش های به وجود امده حرفی برای گفتن ندارند ودر هنگام بروز فرصت ها مثل انتخاب شهردار به جای انتخاب شهردار از مدیران( با سابقه درخشان) بومی منطقه ، که قلبشان  برای مردم منطقه می تپد ، به  افراد غیر بومی که به انان معرفی می شوند رای داده .... که عواقب ان را در چهره شهرهای منطقه که افسارگسیخته در حال بزرگ شدن میباشد یا نوع شهر سازی و یا خدمات شهری بسیار ضعیف می بینیم ( مثل ورودی شهر میگون) که چند سالی است دستخوش طرح های عجیب غریب شهرداری شده است .


- تحصیلات عالی : دومین شاخص مورد نظر کارشناسان برای نامزدی در انتخابات شوراها

داشتن تحصیلات عالی و داشتن دانشی در جهت ارائه ایده های نو و قابل اجراء که بتوان با کمترین هزینه  بیشترین امکانات رفاهی را برای مردم ایجاد نمود .عاملی که فردی با داشتن این خصوصیت می تواند روند  منفی شهرسازی  منطقه را به روندی مثبت  تغییر دهد  و در به دست  اوردن درامد برای منطقه و سرو سامان دادن به حال روز کنونی اقدام کند . روندی که میتواند منطقه را به یک پارک شهر با تراز رفاهی بالا تبدیل نمایید .

منطقه رودبار قصران به علت کوهستانی بودن و وجود مراتع ، باغ ها و چشمه ساران میبایست ان چیزی که در اولین نگاه  به رخ بکشاند طبیعت ان باشد نه ویلا ها  که هر روز به صورت قارچی سمی در کنار رودخانه یا با تخریب باغ ها میروید.


- ارتباط مناسب با نهاد ها و سازمان ها:   شاید کسی  به این وجه  از توانایی  یک نامزد توجهی نداشته باشد ، اما یکی از مهمترین  عوامل موفقیت در این عرصه ارتباط مناسب  با نهاد ها و سازمان ها در جهت تخصیص امکانات و داشته های خود،به منطقه میباشد . وجهی که کمتر کسی در چند سال گذشته که از انتخاب نمایندگان شوراها میگذرد در خصوصیت افراد ان دیده ایم . شاید اینگونه تصور شود که این وجه پس از انتخاب نماینده نیز به رایزنی ها بدست می اید،اما به صورت نسبی چنین نیست یعنی فردی که از گذشته به لحاظ مدیریت در بخش های گوناگون،  شناخت و چگونگی ارتباط گیری و دریافت تسهیلات و امکانات را تجربه کرده در این عرصه بسیار موفق می باشد . چون ایجاد امکانات فقط با درامدهای منطقه و تخصیص اعتبارات توسط شهرداری  قابل انجام نیست ، چرا که همیشه امکانات و درامد محدود بوده و بخشی از پروژه ها را پوشش میدهد . لیکن  جهت شکوفایی نیاز به  دریافت و تخصیص امکانات نهادها و سازمان های دیگر نیز می باشد.


لیکن اگر میخواهیم منطقه ای که در ان زندگی میکنیم به نقطه ای برسد که  زیبا و دارای امکانات مناسب باشد و همینطور  تاریخ  طبیعی منطقه ، یعنی همان  فضا های سبز ، باغ ها و چشمه ساران به عنوان منابع اصلی و عظیم ثروت منطقه  احیا و حفظ شود  و به ارمان شهر ذهنمان برسیم . اصلح را انتخاب نماییم.